
Radyografiler diş tedavisinde hangi amaç için kullanılıyor?
- Çürüklerin tespitinde
- Implant, kanal tedavilerin öncesinde ve tedavi sonrasında
- Kemik hasarı tespitlemek için
- Kist ve tümör şüphesinde
- Diş ve çene kırığı tespitinde
Röntgenlerin radyasyonu yüksek midir?
Teknolojinin gelişimiyle birlikte röntgen makinelerinin kullandığı radyasyon da gittikçe azalmaktadır. Güneşli bir bölgede 3 gün içinde alınan doğal radyasyona eşit miktarda yani oldukça düşük bir doz olmasına rağmen hastanemizde özel kurşun önlükler kullanarak bu miktarı daha da azaltıyoruz.
Panaromik röntgen ne zaman çekilir?
Panoramik filmler çenelerdeki kistlerin,diş kök uçlarındaki iltihapların, kemiklerdeki erimelerin, diş aralarındaki çürüklerin tespiti için gereklidir.
Panoramik çene filmi nasıl çekilir?
Hastanın baş, boyun bölgesine yakın olan tüm metal aksesuarlar ve çıkarılabilir protezler uzaklaştırıldıktan sonra hastaya kurşundan koruyucu bir önlük giydirilir. Röntgen makinesi sabit duran hastanın etrafında bir dakikadan kısa bir süre döner ve işlem tamamlanmış olur.
Dental Tomografi nedir?
Dental tomografiler röntgenlere göre daha detaylı ve doğru bilgi elde edilmesini sağlayan üç boyutlu görüntü verir. Diş ve kemik dokuları daha detaylı analiz edilebilir, tedavilerde yanılma ve hata payı en aza indirgenebilir.
Dental İmplant tedavisinden önce tomografi çekilmeli midir?
Panaromik röntgenden sonra, diş ve kemik dokuları daha detaylı analiz edilmesi gereken hastalarda çekilebilir.
Hamileler çene filmi çektirilebilir mi?
Çok acil ve gerekli bir durum olmadıkça herhangi bir röntgen çekimi önerilmez.
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem
